hundistan,hunddagis,stockholm,hundforum,hundkurser,kungsholmen,vasastan,södermalm,valpkurs,dogwalking,hundrastning,stockholmshundforum,valpkurs,

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om hunddagis.

Får min valp börja hos er?


Vi tar inte emot hundar under 6 månader av flera anledningar. Dels ska inte en valp vara ifrån sin ägare längre stunder och det är långt ifrån alla hundar som har den passiviteten som krävs för att kunna vara på hunddagis. Det är inte nyttigt eller kvalitativt att vistas ihop med andra hundar om man inte stundtals kan koppla av och inte busa.


Vilket plats har jag i kön? När kan vi börja?


När en hund slutar så försöker vi hitta en hund som kan fylla denna plats. Det innebär att om en hund i ex. chihuahuastorlek slutar så kontaktas inte de som har en hund i retrieverstorlek utan endast de med dvärgraser. Det handlar alltså inte om när någon slutar utan baseras på vem som slutar och detta är omöjligt att förutse. Vi har två kalendermånaders uppsägningstid så du blir kontaktad i god tid när det blir en öppning för just din hund.

Tar ni emot löptikar?


Nej. När din tik löper så får hon vara hemma i 21 dagar och du får då ett löpavdrag på dagisavgiften. Detta avdrag är giltigt två gånger per kalenderår vilket brukar vara det absolut vanligaste att en tik löper. Vi har valt bort löprum av flera anledningar. Dels är det lätt hänt att platsbrist uppstår när flera tikar löper samtidigt och det blir svårt med placering i grupp eftersom en 3 kgs hund inte ska vistas med en 34 kgs hund, det kan också innebära att man gränsar till att bryta mot gällande föreskrifter angående antal hundar per kvm. Vid de tillfällen då en enda tik löper kan det bli en stor kontrast mot att få sitta i sitt vanliga rum med sina vänner och uppskattas därför inte alltid av tiken själv.

Är ni försäkrade?


Ja, vi är försäkrade genom Hunddagisförsäkringen. Denna innefattar alla hundar, all personal, praktikanter förutom lokalen och lösöre.
Vi har även krav på att din hund är försäkrad samt att din hemförsäkring innefattar ansvar för hund.

Vad har ni för utbildning?


Många av oss har djurvårdarutbildning i grunden men i personalen finns även hundinstruktör och problemhundskonsult.

Hur mycket tränar ni och hur aktiverar ni hundarna?


Ingenting. Det absolut roligaste med att vara hundägare är ju att få träna och aktivera sin egen hund. Vi underhåller såklart vardagslydnaden med såna saker som att gå fint i kopplel, ögonkontakt, varsågod vid matning samt sitt. Hundarna får dock goda förutsättningar rent socialt i umgänget på dagis.

Har ni deltidsplatser?


Nej. Vi har valt att prioritera lugna, harmoniska och bestående grupper. Det är svårt att fylla de dagar en hund inte är på plats med en så snarlik som möjligt.

Måste jag betala när jag är ledig en månad i sommar?


Vi har inget semesteravdrag eller liknande när din hund inte är på plats. Det du betalar för är att behålla platsen, precis som att man betalar sin lägenhetshyra även om man är utomlands på semester.

Hur många hundar är ni ute och går med samtidigt?


Antalet hundar på plats varierar från dag till dag och ibland har vi även praktikanter från djurgymnasium som är hos oss. Vi är inte ute med fler än åtta hundar per grupp.

Lämnar ni hundarna ensamma?


Nej, det gör vi inte. Det är alltid minst en fröken inne när de andra är på promenad.